Ook C&A sluit alle Nederlandse winkels vanwege coronavirus

Ook C&A sluit alle Nederlandse winkels vanwege coronavirus ANP

Kledingwinkelketen C&A sluit vanaf woensdagavond "tot nader order" al zijn 116 filialen in Nederland. Het concern laat weten dat het om een voorzorgsmaatregel gaat vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

C&A heeft al in meer landen zijn winkels moeten sluiten. Zo is dat in België eerder deze week al gebeurd. In Nederland heeft de keten ongeveer 3300 medewerkers. Een woordvoerster kan nog niet aangeven wat de tijdelijke winkelsluiting voor het personeel betekent.

Eerder maakten modeketen WE Fashion, de Bijenkorf en woonwarenhuis IKEA al bekend hun Nederlandse filialen te sluiten. Andere winkels, zoals die van parfumerieketen Douglas, zijn minder lang open dan normaal.

Winkelketens

Niet alle grote winkelketens volgen dat voorbeeld. Zo laat HEMA weten voorlopig open te blijven "als aanvulling op overbelaste supermarkten". Wel zijn de restaurants en stationswinkels van HEMA gesloten. Blokker geeft eveneens aan de winkels open te houden. De keten merkt dat door al het nieuws rond het coronavirus onder andere schoonmaakproducten goed verkopen. Beide winkelketens voelen wel dat het rustiger wordt in de winkelstraat, waardoor mogelijk minder personeel nodig is.

Audax, de organisatie achter onder meer de AKO-boekenwinkels, zegt dat situatie momenteel per winkel kan verschillen. In sommige zaken worden er de laatste dagen juist meer boeken, tijdschriften en bijvoorbeeld puzzelboekjes verkocht, maar op NS-stations en op Schiphol dalen de verkopen stevig omdat er veel minder reizigers zijn. Besluiten over bijvoorbeeld openingstijden worden dan ook per winkel genomen. "Indien dat echt niet anders kan sluiten we tijdelijk een winkel", geeft een woordvoerder aan.

menu