Onrust na brexit-referendum raakt Aegon

De onrust die is ontstaan op de financiële markten na de keuze van het Britse volk voor een vertrek uit de Europese Unie, zadelt Aegon op met een flinke strop. De verzekeraar liet dinsdag weten dat de verkoop van zijn Britse lijfrenteportefeuille door alle schommelingen tot een groter boekverlies leidt dan voorzien.

Aegon kondigde onlangs aan dat het voor 9 miljard pond (ruim 10 miljard euro) aan Britse lijfrentepolissen verkoopt. Daaraan verwachtte de verzekeraar aanvankelijk zo'n 245 miljoen pond minder over te houden dan waarvoor de portefeuille in de boeken staat. Het boekverlies is evenwel bijna verdubbeld tot 481 miljoen pond.

Gezien de marktonrust verwacht Aegon meer kosten te maken dan eerder was geraamd in de periode tot de juridische overdracht van de lijfrenteportefeuille. Met de verkoop speelt Aegon wel nog altijd een half miljard pond aan kapitaal vrij.

,,De verzekeringssector gaat momenteel door onzekere tijden met ongekend lage rentetarieven en volatiele financiële markten'', schrijft Aegon in een toelichting. ,,De verkoop van de Britse lijfrenteportefeuille betekent een aanzienlijke beperking van de blootstelling aan deze marktrisico’s.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement