Norwegian Air schrapt ook meerdere vluchten om coronavirus

Norwegian Air schrapt ook meerdere vluchten om coronavirus ANP

Norwegian Air zet in navolging van andere luchtvaartmaatschappijen het mes in het aantal vluchten om kosten te besparen, vanwege de impact van het nieuwe coronavirus. De Noorse prijsvechter gooit ook zijn financiële doelen voor dit jaar overboord. Verder kijkt het bedrijf naar de mogelijkheid om onderdelen af te stoten.

Norwegian Air schrapt 22 vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten in de periode 28 maart tot 5 mei. Ook beperkt de maatschappij het aantal vluchten naar Noord-Italië en andere besmettingshaarden.

"Gezien de onzekerheid en de aanhoudende gevolgen voor de algehele vraag naar vliegreizen, trekt Norwegian de jaarvooruitzichten in", meldt de maatschappij. De prijsvechter zinspeelt op het uitgeven van extra aandelen om geld op te halen en wil onderdelen van het bedrijf verkopen.

Voorwaarden

Verder stelt de luchtvaartmaatschappij de levering van een aantal nieuwe toestellen uit en wil het de voorwaarden van een aantal leningen herzien. Nadat Norwegian in de financiële problemen kwam na jaren van rappe groei, werd vorig jaar het roer nog omgegooid door de capaciteit in te perken en op winst te focussen.

Onder meer Air France-KLM, Lufthansa, American Airlines en easyJet annuleerden eerder vluchten om de kosten te beperken.

home
net-binnen
menu