Nikkei sluit met klein verlies

De aandelenbeurs in Tokio is maandag licht in het rood gesloten. Beleggers verwerkten tegenvallende berichten over de groei van de Japanse economie. Die was in het tweede kwartaal veel minder sterk dan in de voorgaande periode.

De Nikkei-index eindigde 0,3 procent lager op 16.869,56 punten. De Japanse economie, de derde van de wereld, groeide in het tweede kwartaal met 0,2 procent op jaarbasis, na een plus van 2 procent in het eerste kwartaal. Dat was aanzienlijk zwakker dan voorspeld. Met de tegenvallende groei loopt de druk op de Japanse centrale bank op om met nieuwe stimuleringsmaatregelen te komen. De Japanse regering zette eerder deze maand al het licht op groen voor een breed pakket steunmaatregelen, die de groei moeten aanjagen.

Bij de winnaars in Tokio stond onder meer technologieconcern Toshiba, dat vrijdag nabeurs met goede cijfers en vooruitzichten naar buiten kwam. Het aandeel Toshiba won 6,4 procent. Horlogemaker Citizen Holdings verloor bijna 9 procent door teleurstellende resultaten en een verlaging van de verwachtingen.

In Hongkong noteerde de Hang Seng tussentijds 0,7 procent in de plus. In Seoul was de beurs gesloten. In Sydney liet de All Ordinaries een winstje van 0,2 procent zien.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement