Nikkei boekt vierde winstdag op rij

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag voor de vierde dag op rij met winst gesloten. Beleggers bleven positief in afwachting van de plannen van de Japanse regering voor meer economische stimuleringsmaatregelen.

De Nikkei ging met een plus van 1 procent op 16.385,89 punten de handel uit. Verwachtingen dat premier Shinzo Abe met nieuwe steunmaatregelen komt, zorgen al de hele week voor een opgewekte stemming op de beursvloer in Tokio. De koersverliezen als gevolg van het brexit-referendum zijn allemaal weer goedgemaakt door de Japanse beurs.

Nintendo was weer een opvallende stijger met een koersstijging van 16 procent. Daarmee ging het aandeel van de computerspelletjesmaker verder vooruit dankzij de ongekende populariteit van de nieuwe mobiele game Pokemon Go. Nintendo deed woensdag nog een klein stapje terug, na de forse koerswinsten van de voorgaande dagen.

In Singapore werd de beurshandel donderdag stilgelegd wegens een technische storing. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,3 procent hoger. De Kospi in Seoul klom 0,2 procent en All Ordinaries in Sydney won 0,4 procent.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement