Nijhuis blijft president-directeur Schiphol

Jos Nijhuis blijft twee jaar langer president-directeur van Schiphol Group. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Nijhuis bekleedt de functie al sinds januari 2009.

De verlenging gaat in per 1 januari 2017 en geldt tot 1 januari 2019. Volgens de raad van commissarissen heeft Nijhuis afgelopen jaren met succes aan veranderingen bij de luchthavengroep gewerkt. ,,Zo is recent de basis gelegd voor de ontwikkeling van een nieuwe pier en terminal, het stationsgebied en de bereikbaarheid van Schiphol'', verklaart president-commissaris Louise Gunning-Schepers.

Ook komende jaren zijn echter van groot belang voor de langetermijnpositie van Schiphol en Gunning-Schepers is daarom blij dat Nijhuis er nog twee jaar aan vast wil plakken. Volgens de president-commissaris zal er ook veel aandacht besteed moeten worden aan de omgang met knelpunten die ontstaan door de forse passagiersgroei op Schiphol.

Een ander belangrijk punt is het verder ontwikkelen van Lelystad Airport. Dat vliegveld moet op termijn vooral korte tot middellange vakantievluchten gaan overnemen van Schiphol. Tot de Schiphol Group behoren naast Schiphol zelf ook Rotterdam The Hague Airport en dus de luchthaven van Lelystad. De onderneming heeft daarnaast een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement