YFK Marketing opent vestiging in Zwolle

Kantoor YFK Zwolle. EIGEN FOTO

Het Leeuwarder marketing- en onderzoeksbureau YFK opende deze maand zijn tweede vestiging in Zwolle. Zo kunnen landelijke klanten van de groeiende onderneming beter bediend worden. Bij de Zwolse vestiging werken drie mensen; in Leeuwarden zestien.

,,We krijgen steeds meer opdrachtgevers die landelijk opereren, dus een kantoor op een belangrijk knooppunt in Nederland is essentieel,” vertelt eigenaar en oprichter Eva van Leeuwen van YFK. ,,Een klant in Amsterdam bij wie wij een offerte uitbracht zei: ,,Jullie zitten wel helemaal in Leeuwarden. Dat is perceptie ja.” YFK gaat niet direct naar Amsterdam, omdat het concept is om jong marketingtalent voor de regio te behouden. ,,We willen jong marketingtalent mooie opdrachtgevers bieden, ook buiten Friesland en Groningen.”

Net als de vestiging in Leeuwarden ligt die in Zwolle dichtbij het NS-station. ,,Uit duurzaamheidsoogpunt. We willen goed bereikbaar zijn met het ov’’, zegt Van Leeuwen.

Verder doorgroeien

Van Leeuwen wil met YFK verder doorgroeien en zich op termijn op meerdere plekken in Nederland vestigen. Ze richtte YFK in 2016 op en was in 2017 de succesvolste start-up van Friesland. Het bedrijf koppelt jonge, meest net afgestudeerde hbo’ers en academici aan ervaren senioren. Samen voeren ze onderzoeken en projecten uit op marketing- en onderzoeksgebied in opdracht van derden.

De directeur merkte dat bedrijven behoefte hebben aan jong talent, mede om te innoveren. Andersom lopen jongeren vaak vast als ze direct na hun afstuderen in een vaak hiërarchische omgeving gaan werken. ,,Je bent een schakel, terwijl ze graag willen afwisselen en vooral ook brede ervaring willen opdoen”, aldus Van Leeuwen.

Via YFK kan dat; het bureau neemt de jonge marketeers in dienst die de hele week bij een klant werken. Op vrijdag keren ze terug bij YFK, waar ze gecoacht worden door een ervaren senior marketeer, die hen verder ook begeleidt ,,De bedrijven waarvoor ze projecten uitvoeren worden ontlast, omdat die minder tijd kwijt zijn aan begeleiding.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie