Nieuw fonds voor innovatief mkb

Voor jonge, snelgroeiende en vernieuwende bedrijven die op zoek zijn naar nieuw kapitaal wordt een nieuw investeringsfonds in het leven geroepen. Dat maakt minister Henk Kamp (Economische Zaken) donderdag bekend.

Het Europees Investeringsfonds (EIF) en het ministerie van Economische Zaken stoppen elk 100 miljoen euro in het fonds. Het is de bedoeling dat institutionele beleggers nog eenzelfde bedrag bijleggen. Het ministerie hoopt dat met steun van de markt uiteindelijk tot 1,2 miljard euro zal vrijkomen voor deze mkb'ers.

,,Om snel te kunnen groeien is het van belang dat deze bedrijven over voldoende investeringskapitaal kunnen beschikken'', aldus Kamp. Met dit Dutch Venture Initiative-2 fonds wordt volgens hem een bijdrage geleverd de komende jaren aan ,,een gezonder financieringsaanbod''.

De voorganger van dit fonds was succesvol, aldus de bewindsman. Dat werd in 2013 opgericht en bevatte 205 miljoen euro. Het fonds trok andere particuliere investeerders aan waardoor totaal aan 1,2 miljard euro aan investeringskapitaal vrijkwam, meldt het ministerie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement