Niet een, maar twee Chinese zuivelfabrieken in Heerenveen

Langs de A7 bij Heerenveen verrijst een gigantische fabriek voor kindervoeding van het Chinese zuivelconcern Ausnutria Hyproca. Correctie: het worden twee fabrieken. Er zijn daarnaast al weer plannen voor een uitbreiding van het complex.

Chinese wetgeving

Bart van der Meer (70) uit Delfstrahuizen is een geduldig man. De voormalige bankier van de Rabobank, eigenaar van investeringsmaatschappij PMH en bovenal topman van Ausnutria Hyproca blijft kalm als hij voor de zoveelste maal de vraag voorgelegd krijgt waarom de nieuwbouw van de kindervoedingfabriek in Heerenveen zo enorm lang op zich laat wachten. Toegegeven, op het 14 hectare groot terrein verrijst een gigantisch, 40 meter hoog bouwwerk, maar die omvang kan niet de verklaring zijn voor het feit dat het bouwproces nu al ruim drie jaar duurt: in april 2014 ging de eerste paal de grond in.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement