Nederlandse Drogisterij Service koopt DA

De Nederlandse Drogisterij Service neemt het failliet verklaarde DA over. De overname gaat wel gepaard met banenverlies bij de drogisterijketen. Dat maakte vakbond FNV dinsdag bekend op basis van een brief aan het personeel.

Hoewel de koper heeft aangegeven dat er banen behouden blijven bij DA, is het exacte aantal nog onbekend. ,,De komende weken zal duidelijk worden hoeveel er mogen blijven'', zei FNV-bestuurder Frans de Beer.

,,Ook zal de komende tijd duidelijk worden onder welke cao de medewerkers komen te vallen. DA had een eigen cao, die beter was dan die voor andere drogisterijen''.

Onvrede

De bond stelde eerder, in een reactie op het omvallen van de centrale organisatie van DA, dat er woensdag 200 medewerkers op straat komen te staan. FNV doet dan ook een ''klemmend beroep'' op de koper om zoveel mogelijk mensen een nieuwe baan en een toekomst te bieden.

Het is vooralsnog onduidelijk of de franchisestructuur overeind blijft. Het merendeel van de 266 DA-winkels wordt gerund door zelfstandige franchisnemers.

Het grote probleem bij DA is dat veel van de franchisenemers uit onvrede uit de keten zijn gestapt, met een groot omzetverlies bij de centrale organisatie tot gevolg. Het conflict ontstond toen het bedrijf met plannen kwam voor het uitrollen van een nieuwe formule. Diverse franchisenemers zagen dat als een inbreuk op de contracten die ze met DA waren aangegaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement