Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen in Amerikaanse handen

Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen in Amerikaanse handen ANP

De Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen komt waarschijnlijk in Amerikaanse handen. De fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific wil voor 39 euro per aandeel het biotechnologiebedrijf overnemen. Het bestuur van Qiagen adviseert de aandeelhouders het bod van de Amerikanen te accepteren. De overname moet nog wel goedkeuring krijgen van de relevante toezichthouders.

Aan het biotechnologiebedrijf hangt volgens het overnamebod een prijskaartje van ruim 8 miljard euro. De aandeelhouders krijgen daarmee een premie van 23 procent ten opzichte van de slotkoers van Qiagen op maandag. Een voorwaarde van Thermo Fisher Scientific is dat aandeelhouders met minimaal drie kwart van de aandelen akkoord gaan met de deal.

Qiagen was vorig najaar met meerdere partijen in gesprek over een potentiële overname. Thermo Fisher Scientific dook toen ook al op. Het biotechnologiebedrijf, dat noteringen heeft aan de beurzen in Frankfurt en New York, denkt sneller te kunnen groeien dankzij een overname.

home
net-binnen
menu