Moeder Qatar Airways verviervoudigt winst

De Qatar Airways Group, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, heeft zijn winst afgelopen jaar meer dan verviervoudigd. De onderneming uit de Perzische Golf slaagde erin om de operationele kosten terug te brengen en toch stevig verder te groeien.

Het concern boekte in zijn gebroken boekjaar dat loopt tot en met maart een nettowinst van 1,6 miljard rial, ongeveer 398 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog 374 miljoen rial winst gemaakt. De omzet nam met ongeveer 4 procent toe tot 35,6 miljard rial.

Het is voor het eerst dat de Arabieren met uitgebreide financiële resultaten naar buiten komen. Qatar Airways is in handen van de overheid en dus niet verplicht volledige cijfers te melden. Westerse maatschappijen hebben vaak kritiek op de luchtvaartmaatschappij en Arabische branchegenoten Etihad en Emirates vanwege het vermoeden van staatssteun.

Qatar Airways-topman Akbar Al Baker zei maandag in gesprek te zijn met Boeing over de aanschaf van maximaal dertig vliegtuigen van het type 737. Het Qatarese concern ligt met Airbus in de clinch over problemen met de levering van een aantal A320neo-toestellen en overweegt nu zaken te doen met de concurrent.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement