Moeder Perry Sport en Aktiesport in surseance

Het moederbedrijf van de Nederlandse sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport is maandag uitstel van betaling verleend door de rechtbank in Amsterdam. Een woordvoerder van de rechtbank heeft dat bevestigd.

Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement. Bij moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) zelf was niemand bereikbaar voor commentaar.

Aktiesport telt ruim 180 winkels in Nederland, Perry Sport meer dan zeventig. USG omvat ook het Belgische Primo, met zo'n 25 filialen, en winkelformule Time Out. Alles bij elkaar werken er bij USG volgens de eigen website ruim 2500 mensen. Vakbond FNV noemt de situatie ,,zeer spijtig''. USG is al het zoveelste winkelconcern dat de laatste tijd in de problemen is gekomen.

De penibele situatie waarin Aktiesport en Perry Sport nu verkeren, hangt volgens FNV deels samen met de recente faillissementen van V&D en schoenengigant Macintosh. Ze hadden zogeheten 'shop-in-shops' in de warenhuizen van V&D en in de schoenenzaken van Scapino. Die verkooppunten moesten onlangs noodgedwongen sluiten, waardoor een deel van de omzet wegviel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement