Meer boottrailers verkocht in coronatijd

Meer boottrailers verkocht in coronatijd ANP

Er zijn meer nieuwe boottrailers verkocht in coronatijd, melden branchevereniging BOVAG en dataspecialist RDC. Volgens de organisaties steeg de verkoop van boottrailers met 57 procent in het eerste kwartaal dit jaar, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Naast de boottrailers nam ook de verkoop van het aantal paardentrailers toe in coronatijd. De afzet van het aantal nieuwe paardentrailers steeg in het eerste kwartaal met 6 procent.

De verkoop van open aanhangwagens - die veel worden gebruikt bij verbouwingen - nam daarnaast toe met 20 procent. Dit wijst er volgens de BOVAG en RDC op dat vooral aannemers, klusbedrijven en hoveniers investeren in nieuw materieel. Omdat vakantieplannen in het water vallen en mensen aan huis gekluisterd zitten, laten veel huisbezitters hun huis verbouwen. Ook geven ze relatief vaker opdracht voor tuinaanleg en -onderhoud. Bovendien stuwt de lage rente op de hypotheekmarkt de vraag naar verbouwingen en renovaties, aldus de BOVAG en RDC.

De totale verkoop van aanhangwagens ging met bijna de helft omhoog. In totaal werden in het eerste kwartaal 7154 aanhangers verkocht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie