Mabel miljoenen rijker na beursgang Adyen

Prinses Mabel spint garen bij de enorme koersstijging op de eerste handelsdag van betalingsdienstverlener Adyen. Het aandeel ging voor een introductieprijs van 240 euro naar het Damrak en stond tegen 14.00 uur op bijna 440 euro.

Prinses Mabel van Oranje heeft een flink pakket aandelen van Adyen in bezit en verkocht vlak voor de beursgang ook een deel van de 545.981 aandelen, wat haar 43 miljoen euro opleverde. Nu de koers van het aandeel explosief is gestegen aan het Damrak is het resterende aandelenpakket van Mabel meer dan 160 miljoen euro waard.

Het aandelenpakket dat medeoprichter Arnout Schuijff nog in handen heeft, was bij de aandelenkoers van woensdagmiddag meer dan 819 miljoen euro waard. De bestuurder en eindverantwoordelijke voor de techniek verkocht voor 62 miljoen euro aan aandelen. Het belang van zijn medebestuurslid, topman Pieter van der Does, was ruim 614 miljoen euro waard. Van der Does verkocht vlak voor de beursgang aandelen ter waarde van een kleine 41 miljoen euro.

De beursgang van het fintechbedrijf Adyen is de grootste techbeursgang in Europa van het jaar. Adyen verwerkt betalingen voor grote binnen- en buitenlandse klanten als de Bijenkorf, Uber, Netflix en Spotify. Mabel, de weduwe van de in 2013 overleden prins Friso, behoort tot de vroege investeerders.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement