LinkedIn in de schijnwerpers op Wall Street

LinkedIn was maandag in de vroege handel de grote blikvanger op Wall Street. Microsoft legt meer dan 26 miljard dollar op tafel om het zakelijke sociale netwerk over te nemen. De technologiebedrijven geven daarmee kleur aan een sombere beursdag, waarop economische zorgen bij beleggers wereldwijd de overhand hebben.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,2 procent lager op 17.830 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 0,2 procent omlaag, tot 2091 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,4 procent tot 4875 punten.

LinkedIn werd 48 procent meer waard. Het overnamebod van Microsoft, dat zelf 4 procent in waarde daalde en daarmee veruit de sterkste daler in de Dow was, ligt bijna de helft boven de slotkoers van vrijdag.

Verder staan wapenfabrikanten als Smith & Wesson (plus 10 procent) en Sturm Ruger (plus 8 procent) in de belangstelling. Na geruchtmakende vuurwapenincidenten, zoals de aanslag op een homobar in Orlando afgelopen weekeinde, gaan vaak de wapenverkopen omhoog omdat liefhebbers vrezen dat de regels voor wapenbezit worden aangescherpt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement