Lichte winst bij opening beurs Amsterdam

De beurs in Amsterdam is maandag met een kleine plus aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers moeten het doen met een vrijwel lege agenda. Er staan geen bedrijfsresultaten op de rol en ook wat betreft macro-economische cijfers is het erg rustig.

De Amsterdamse AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent hoger op 454,78 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 644,87 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent.

Later in de week wordt het veel drukker op het Damrak, met cijfers van onder meer ABN AMRO, Delta Lloyd, Boskalis, BAM en Vopak. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdag naar buiten komen. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Aan het macrofront komen deze week gegevens over onder meer het Duitse beleggersvertrouwen en de Europese en Amerikaanse inflatie.

Brunel

Detacheerder Brunel ging bij de kleinere fondsen in Amsterdam 2,7 procent omlaag. ING verlaagde het beleggingsadvies voor Brunel. Volgens de bank is het nog te vroeg om te spreken van een ommekeer in de voor Brunel belangrijke energiesector en neemt de prijsdruk vooralsnog toe. Brunel brengt vrijdag zijn kwartaalresultaten naar buiten.

In de AEX was biotechnoloog Galapagos koploper met een plus van 1,8 procent. Grootste daler bij de hoofdfondsen was staalbedrijf ArcelorMittal (min 1,4 procent).

William Hill

In Londen ging aandacht uit naar William Hill. Het Britse gokbedrijf (min 0,7 procent) heeft opnieuw een overnamebod van concurrenten 888 en Rank naast zich neergelegd. Het verhoogde bod dat zij dit weekeinde neerlegden is nog altijd te laag. Eerder deze maand wees William Hill al een ongevraagd bod met een totale waarde van 3,6 miljard pond, deels in aandelen en deels in contanten, af. Rank en 888 verhoogden vervolgens het deel dat in aandelen werd geboden.

Amerikaanse olie werd maandagochtend 1,3 procent duurder bij 45,07 dollar per vat. Brent steeg 1,2 procent naar 47,51 dollar per vat. De euro was met 1,1170 dollar nagenoeg evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement