Licht lagere opening beurs Amsterdam

De beurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies geopend. Daarmee werd een stapje terug gedaan na de flinke winst een dag eerder. Corbion ging omhoog op het Damrak na de bekendmaking van halfjaarcijfers.

De Amsterdamse AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent lager op 452,99 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 643,22 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 0,2 procent omlaag.

Corbion won in de MidKap 5,1 procent aan waarde. De producent van voedingsingrediënten en chemicaliën heeft de omzet in het eerste halfjaar licht zien toenemen. Ook het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten lag hoger dan een jaar eerder.

Philips

Philips was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1 procent, na een adviesverhoging door UBS.

Staalconcern ArcelorMittal noteerde een min van 1,5 procent bij de hoofdfondsen op het Damrak. De Duitse branchegenoot Salzgitter kwam met cijfers. De winst en omzet van dat concern zijn gedaald in de eerste helft van dit jaar, maar Salzgitter gaf aan wel de eerste positieve effecten te zien van de maatregelen van de EU tegen het dumpen van goedkoop Chinees staal op de Europese markt. Salzgitter zakte in Frankfurt 4,6 procent. ThyssenKrupp verloor 2 procent.

Olie

Energieconcern E.ON ging in Frankfurt 4,4 procent onderuit. E.ON schreef over de eerste jaarhelft dieprode cijfers vanwege grote afschrijvingen op zijn gas- en kolencentrales. Branchegenoot RWE leverde 2,2 procent in.

In Zürich won Adecco 1 procent. Het grootste uitzendbedrijf ter wereld heeft in het tweede kwartaal meer winst en omzet geboekt. In Brussel kwam de bank Dexia met resultaten en klom 0,7 procent. De Belgische verzekeraar Ageas ging 3 procent vooruit na een kwartaalpublicatie.

Valuta

Het Britse beveiligingsbedrijf G4S sprong in Londen 14 procent omhoog, geholpen door sterke cijfers en het handhaven van het dividend.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent naar 42,39 dollar, terwijl Brent 0,7 procent goedkoper werd bij 44,68 dollar per vat. De euro werd voor 1,1145 dollar verhandeld, tegen 1,1110 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement