Kunststofverwerker Inverko Leek onder toezicht

De rechtbank van Groningen heeft vandaag uitstel van betaling verleend aan kunststofverwerker Inverko NV in Leek. Tegelijkertijd is het handelsbedrijf Inverko Polymers failliet verklaard. Harm-Jan Meijer van De Haan advocaten en notarissen in Groningen is aangewezen als bewindvoerder en curator.

Inverko heeft de verzoeken tot verlenen van surseance van betaling en het faillissement zelf bij de rechtbank aangevraagd. Inverko Polymers verkeert in geldnood door slechte bedrijfsresultaten en gebrek aan werkkapitaal. Die liquiditeitsproblemen hebben ook een negatieve invloed op het beursgenoteerde moederbedrijf.

De werkmaatschappijen Equipe/Inverko Compounding in Emmen en Synaplast in het Duitse Niederlangen blijven voorlopig draaien. Zij stonden al in de etalage. Inverko wilde met de opbrengst van de verkoop het beursfonds financieel voeden. Toen de verkoop uitbleef, was het moederbedrijf genoodzaakt surseance aan te vragen evenals een faillissement van het dochterbedrijf Polymers.

Beurs legt maatregel op

Het uitstel van betaling heeft geen gevolgen voor de handel in het aandeel, meldt Euronext Amsterdam. Wel krijgt het bedrijf een noteringsmaatregel opgelegd. Dit betekent dat het fonds wordt toegewezen aan de zogeheten Recovery Box. De maatregel is bedoeld als waarschuwing aan beleggers, dat er problemen zijn rond het bedrijf. Door die toewijzing wordt het fonds overgeheveld naar een andere handelsgroep van Euronext Amsterdam.

Gisteren leek het of de handel in het aandeel was stilgelegd. Een woordvoerder van Euronext legt een verband met afspraken die ertoe leiden dat de handel bij te grote koerssprongen steeds voor twee minuten wordt stilgelegd om de handel te kalmeren. Na die twee minuten wordt de handel hervat totdat zich er weer ongewone koerssprongen voordoen.

Het aandeel dat dinsdag nog op 1,20 euro stond, stond donderdagmorgen ruim 43 procent lager op 0,68 euro.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement