Kleine verliezen op Wall Street

De beurzen in New York koersten maandag halverwege de sessie een fractie onder de slotstanden van vrijdag. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Farmaceuten stonden om uiteenlopende redenen in de schijnwerpers.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 18.522 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,1 procent, tot 2180 punten. De Nasdaq noteerde een min van 0,2 procent op een stand van 5211 punten.

Bristol-Myers Squibb (min 5,2 procent) moest andermaal een tik incasseren, nadat het aandeel vrijdag al 16 procent aan beurswaarde inleverde. Beleggers zijn nog altijd teleurgesteld dat een van de medicijnen van de farmaceut niet door een test op het gebied van longkanker is gekomen.

Botox

Branchegenoot Allergan, bekend van Botox, kreeg met zijn kwartaalresultaten de handen van beleggers evenmin op elkaar. Het bedrijf sneed in zijn omzetverwachting voor het hele jaar en werd door beleggers 3,1 procent lager gezet. Ook Merck deelde in de malaise binnen de sector met een verlies van 2 procent.

Matrassenverkoper Mattress Firm Holding (plus 114 procent) zag zijn beurswaarde meer dan verdubbelen. Mattress Firm wordt voor 2,4 miljard dollar overgenomen door het Zuid-Afrikaanse winkelbedrijf Steinhoff, dat een prijs biedt die ruim twee keer hoger is dan de slotkoers van het aandeel Mattress Firm op vrijdag.

Wal-Mart

Verder werd bekend dat supermarktconcern Wal-Mart (min 0,8 procent) voor 3 miljard dollar e-commercebedrijf Jet.com overneemt. Eerder meldden ingewijden al dat de overname eraan zat te komen.

Vleesverwerker Tyson Foods werd door beleggers niet beloond voor zijn kwartaalresultaten. De cijfers waren beter dan gedacht en ook de prognoses voor het gehele jaar werden opwaarts bijgesteld, maar het aandeel verloor 0,3 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent naar 43,07 dollar. Brent werd 2,6 procent duurder bij 45,40 dollar per vat. De euro werd voor 1,1077 dollar verhandeld, tegen 1,1076 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement