Kleine verliezen op Wall Street

De beurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie overwegend licht in de min. De belangrijkste graadmeters op Wall Street begonnen de dag nog met kleine winsten, maar zakten later weg toen nieuwe cijfers naar buiten kwamen over de Amerikaanse olievoorraden. Dit zette de olieprijzen onder druk.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 17.865 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2096 punten en technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,2 procent hoger op 4866 punten.

Uit gegevens van energiebureau EIA bleek dat de olievoorraden minder zijn afgenomen dan verwacht. De prijs van Amerikaanse olie zakte 4,6 procent naar 45,28 dollar per vat. Brent werd 4,7 procent goedkoper bij 46,49 dollar per vat.

Oliefondsen

Vooral oliegerelateerde fondsen zagen hun koers dalen. Chevron was met een min van 2 procent de grootste verliezer in de Dow. ExxonMobil verloor 1,3 procent. De Dow werd aangevoerd door techconcern Intel met een plus van 0,9 procent.

De financiële markten lieten zich wat minder leiden door sentimenten rond de brexit. Beleggers verwerkten ook nieuwe banencijfers van salarisstrookverwerker ADP. De banengroei in juni was sterker dan verwacht. De cijfers van ADP lopen vooruit op het belangrijke banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Danone overname

De handel stond verder in het teken van overnamenieuws. WhiteWave Foods werd bijna 19 procent meer waard, nadat bekend werd dat het Franse Danone de onderneming inlijft voor zo'n 10 miljard dollar.

PepsiCo won 1,5 procent. De frisdrank-, chips- en muesliproducent wist zijn verkopen afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten op te voeren en is positiever geworden over de resultaten die dit jaar kunnen worden behaald.

Western Digital

Ook Western Digital deed het goed, met een plus van 4,9 procent. De hardeschijffabrikant verhoogde zijn omzetverwachtingen. Verder was SemiLEDS erg in trek bij beleggers. De LED-chipmaker maakte bekend dat een grote investeerder 577.000 aandelen koopt voor 5 dollar per stuk. Het aandeel werd daarop meer dan drie keer zoveel waard, op 9,90 dollar.

De euro werd verhandeld voor 1,1060 dollar, tegen 1,1070 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement