Kleine verliezen op Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse effectenbeurzen stonden donderdagmiddag op kleine verliezen. Beleggers kregen een stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken, die lang niet allemaal voldeden aan de verwachtingen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,4 procent in de min op 18.514 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent naar 2166 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omlaag naar 5079 punten.

De technologiebranche stond volop in de belangstelling na kwartaalcijfers van een aantal toonaangevende bedrijven. Die van Intel vielen niet in de smaak, de chipmaker verloor 4,6 procent. De resultaten van concurrent Qualcomm daarentegen werden beloond met een koerswinst van 7,7 procent.

Ebay

Ook de positieve vooruitzichten die eBay in zijn halfjaarbericht schetste, vielen in goede aarde, getuige een koerssprong van 11,5 procent. Dat gold niet voor de toekomstplannen voor Tesla die topman Elon Musk ontvouwde. De fabrikant van elektrische auto's verloor 3,3 procent.

Tegenvallende resultaten van Southwest Airlines zetten de aandelenkoersen van luchtvaartmaatschappijen onder druk. De prijsvechter liet weten veel last te hebben van felle concurrentie en lage ticketprijzen en verloor 9 procent van zijn beurswaarde. Concurrenten als Delta, United en American Airlines zakten 2,4 tot tot 2,8 procent.

General Motors (GM) overtrof met zijn winst over het tweede kwartaal de verwachtingen. Het moederbedrijf van onder meer Opel en Chevrolet profiteerde van de aantrekkende markt voor trucks in de VS. GM werd 1,8 procent meer waard, branchegenoot Ford kreeg er 1,4 procent bij.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement