Kleine plus voor AEX

De AEX-index van de beurs in Amsterdam liet maandagochtend een kleine plus optekenen. Er was amper nieuws om de handel richting te geven, want er staan geen bedrijfsresultaten en belangrijke macro-economische cijfers op de agenda. Later deze week zal er meer actie zijn voor beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde tegen het einde van de ochtend 0,2 procent hoger op 454,85 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 642,30 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent.

Later in de week komen cijfers van onder meer ABN AMRO, Delta Lloyd, Boskalis, BAM en Vopak. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdag naar buiten komen. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Aan het macrofront komen deze week gegevens over onder meer het Duitse beleggersvertrouwen en de Europese en Amerikaanse inflatie.

Flow Traders

ING kwam met een verlaging van het beleggingsadvies voor detacheerder Brunel, die daarop 3 procent aan waarde verloor. Volgens de bank is het nog te vroeg om te spreken van een ommekeer in de voor Brunel belangrijke energiesector en neemt de prijsdruk vooralsnog toe. Brunel brengt vrijdag zijn kwartaalresultaten naar buiten.

Kempen zette het advies voor beursintermediair Flow Traders op verkopen. De marktomstandigheden voor Flow Traders blijven voorlopig moeilijk, denkt de zakenbank. Het aandeel Flow Traders leverde 4,4 procent in.

H&M

In Londen ging de aandacht uit naar William Hill. Het Britse gokbedrijf (min 2,6 procent) heeft opnieuw een overnamebod van concurrenten 888 en Rank naast zich neergelegd. Het verhoogde bod dat zij dit weekeinde neerlegden is nog altijd te laag, aldus William Hill.

In Stockholm was Hennes & Mauritz (H&M) een van de opvallende stijgers, met een plus van ruim 2 procent. De Zweedse kledingwinkelketen presenteerde verkoopcijfers over juli die beter waren dan analisten hadden gedacht.

Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder bij 44,58 dollar per vat. Brent steeg licht naar 47,03 dollar per vat. De euro was met 1,1170 dollar nagenoeg evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement