Kijk terug: verrassende verhalen vanaf bedrijven- en industrieterreinen

Waarom staan er ineens allemaal containerwoningen gestapeld op de Hemrik in Leeuwarden? Waarom vliegt er een drone boven Taxi Waaksma in Kootstertille en waarom liggen er prachtige zeeschepen langs de kade in Franeker?

Juist de industrie- en bedrijventerreinen, doorgaans niet beschouwd als de meest spannende plekken in deze wereld, vertelden in de eerste maanden van de coronacrisis de bijzonderste verhalen .

LC-verslaggever Irene Overduin bedacht de serie toen ze de enorme aantallen gestapelde containerwoningen op De Hemrik zag en vernam dat ze vanwege corona wachtten op een nieuwe bestemming. Welke? Dat kwam aanbod in deze aflevering van LC Live. We stonden op De Hemrik tussen de containerwoningen van ondernemer Erik Kooistra, die liet weten waar de woningen naartoe gaan.

Overduin vertelde over wat de afgelopen maanden deden met ondernemers in Friesland, hoe ze inventief werden en van de nood een deugd maakten en een nieuw product of een nieuwe dienst bedachten. Maar ook de andere kant: hoe ondernemers vanwege een ingestorte markt thuis kwamen te zitten.