Jetten moeten hun waarschuwing voor nepjachten rectificeren

De Jetten Yachts Beach 55 IPS.

Begin november waarschuwden de gebroeders Jetten uit Sneek voor illegaal nagemaakte jachten. De rechter legt hen een rectificatie op.

Sander en Marcel Jetten menen dat de in Monaco gevestigde zakenman Jack Wijnants, eigenaar van het Maltese maritieme bedrijf MSAR, geen jachten onder de merknaam Jetten op de markt mag brengen. Toen ze hoorden dat er op de International Boatshow Fort Lauderdale een luxe motorjacht onder de naam Jetten Yachts Beach 55 IPS was gelanceerd, trokken de jachtonwerpers uit Sneek aan de bel.

Lees ook | Strijd over jachtmerk Jetten nog niet gestreden (LC+)

‘Onnodig grievende termen’

Wijnants voelt zich door hun persbericht ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld. Kortgedingrechter Wanner Los is het daar mee eens. Hij merkt op dat de broers als oprichters van het jachtmerk Jetten hun werf in 2017 hebben verkocht.

Daar blijkt uit dat de Snekers ,,geen bezwaar hebben tegen verkoop door een ander van jachten onder de naam Jetten’’, zo stelt de rechter. Volgens hem willen de Jettens in de eerste plaats geld zien voor het gebruik van de naam. Los vindt dat de gedaagden ,,onnodig grievende termen hebben gebruikt, zoals ‘illegaal nagemaakt en piraterij.’’

De familie Jetten is het niet eens met de uitspraak en beraadt zich nog op een hoger beroep. Ook als ze tegen het vonnis in verzet komen, moeten de Snekers alvast rectificaties publiceren op sociale media, de websites van de Leeuwarder Courant , het Bolswards Nieuwsblad en het Sneeker Nieuwsblad en in vakbladen als Seamagazine en jachtbouw.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie