JPMorgan Chase boekt recordresultaten

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal recordresultaten behaald. Het grote financiële concern profiteerde van de hogere rente, groeiende kredietverstrekking en hogere inkomsten uit de beurshandel en bij het zakenbankieren.

De nettowinst steeg in het tweede kwartaal met 18 procent naar 8,3 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. De baten kwamen uit op 28,4 miljard dollar, een stijging met 6 procent. De grootste bank van de Verenigde Staten gemeten naar bezittingen boekte bij de handel in aandelen, obligaties, grondstoffen en valuta's een omzetgroei van 12 procent naar 6,5 miljard dollar. Bij advisering rond fusies en overnames en het begeleiden van beursgangen namen de inkomsten met 9 procent toe tot 3,5 miljard dollar. Ook bij het vermogensbeheer werden goede zaken gedaan.

In een toelichting meldde topman Jamie Dimon van JPMorgan dat de wereldwijde economische groei sterk is, met name in de Amerikaanse thuismarkt. Het vertrouwen van consumenten en bedrijven ligt hoog, aldus Dimon.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement