ING wil salarissen personeel voor drie jaar bevriezen

ING wil salarissen personeel voor drie jaar bevriezen ANP

ING wil de salarissen van zijn personeel voor de komende drie jaar bevriezen. Dat is de inzet van de bank bij de nieuwe cao-onderhandelingen. De vakbonden kunnen zich absoluut niet vinden in het voorstel.

ING verwijst in een toelichting aan de bonden onder meer naar de coronacrisis. "In combinatie met een lage rente op lange termijn en hoge risicokosten, vergroot dit de druk op onze operationele kosten."

FNV-bestuurder Gerard van Hees vindt het onterecht dat het personeel van ING zou moeten opdraaien voor het onder druk staande verdienmodel van de bank. "Dit is geen realistisch voorstel", zegt hij. "ING maakt ondanks alles ook nog steeds winst." Ook vindt de vakbondsman het vreemd dat de bank in deze onzekere tijden inzet op een meerjarige cao. Zelf vindt hij eenjarige afspraken meer op zijn plaats.

De vakbonden zijn vrijdag ook met eigen voorstellen gekomen richting ING. FNV houdt daarbij vast aan een looneis van 5 procent. De partijen liggen dus behoorlijk uit elkaar. De onderhandelingen starten binnenkort.