Huurprijzen vrije sector stijgen met een cent in Friesland

Terwijl landelijk de huurprijzen in de vrije sector in rap tempo stijgen, betalen huurders in Friesland nauwelijks meer voor hun woning dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van Pararius, het grootste huurplatform voor de vrije sector in Nederland. In het tweede kwartaal van 2016 kostte een vierkante meter in een huurhuis gemiddeld 8,17 euro, een cent meer dan in 2015.

Een appartement van 80 vierkante meter komt daarmee gemiddeld op iets meer dan 650 euro. Friesland is daarmee de goedkoopste provincie om een woning in te huren.

De stijging van 0,12 procent staat in schril contrast met het landelijke percentage van 6,2 procent. Dat wordt overigens behoorlijk vertekend door de huurprijzen in de Randstad. In deze regio zijn huren van 1200 euro per maand geen uitzondering meer. Zonder Utrecht en Noord- en Zuid-Holland zou de gemiddelde huurprijs per vierkante meter niet op 13,55 euro maar op 9,33 euro liggen.

Volgens Pararius zijn de huren op dit moment op het hoogste punt sinds 2010. Dat mag zo zijn in heel Nederland, in Friesland ligt de gemiddelde huurprijs 0,18 cent lager dan zes jaar geleden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement