Hulpmiddelencentrum failliet verklaard, cliënten mogen hulpmiddelen wel blijven gebruiken

Foto: Pixabay

Het Hulpmiddelencentrum met vestigingen in Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Burgum is vrijdag door de rechtbank Rotterdam failliet verklaard.

Bij het Hulpmiddelencentrum zijn bijna 400 medewerkers in dienst, verspreid over 10 vestigingen en vijf winkels. Het bedrijf is onder curatele gesteld, de curatoren hebben als doel de dienstverlening onder te brengen bij andere leveranciers van hulpmiddelen.

Het Hulpmiddelencentrum heeft met ruim 100 gemeenten contracten gesloten voor de levering en onderhoud van mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Ook zijn verschillende zorgverzekeraars, zorgkantoren, thuiszorgorganisaties, zorginstellingen en particulieren klant bij het bedrijf.

Friese gemeenten verbonden aan Hulpmiddelencentrum

Het Hulpmiddelencentrum levert via de Wmo hulpmiddelen in Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Opsterland, Heerenveen, Súdwest-Fryslân en Oost- en Weststellingwerf.

Zodat cliënten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement mogen de hulpmiddelen die nu bij mensen thuis zijn, daar blijven. Ruim 50.000 cliënten hebben momenteel hulpmiddelen van het bedrijf in gebruik.

Voor een tijdelijke voortzetting van de werkzaamheden van het bedrijf is nog wel financiering gevonden, zo is er gelegenheid om de werkzaamheden en hulpmiddelen over te dragen. Er wordt gezocht naar een partij die de contracten over wil nemen, de gemeenten worden hierbij betrokken.

menu