Hudson's Bay in gesprek met La Place

Jumbo is benaderd door Hudson's Bay om in de warenhuizen die het het Canadese winkelconcern in Nederland gaat openen, ook restaurants van La Place te vestigen. Dat liet financieel topman Ton van Veen van Jumbo woensdag weten. Er lopen volgens hem nu ,,constructieve gesprekken'' tussen beide partijen.

Hudson's Bay kondigde vorige week aan dat het de komende twee jaar tot twintig vestigingen in ons land gaat openen. De onderneming wil zo in het gat springen dat het faillissement van V&D heeft achtergelaten. Inmiddels is duidelijk dat de Canadezen meerdere voormalige panden van de bankroete Nederlandse keten gaan gebruiken.

V&D ging eind vorig jaar failliet. Alleen voor ruim vijftig zelfstandige filialen van La Place bleek een doorstart mogelijk. De zaken in de voormalige winkels van V&D moesten sluiten. Supermarktbedrijf Jumbo, dat La Place overnam, werkt er inmiddels hard aan om het aantal vestigingen van La Place komende tijd weer uit te breiden.

Begin deze maand heropende het eerste La Place-restaurant in het voormalige warenhuis van V&D in Arnhem overigens al weer de deuren. Dat was mogelijk doordat sportwinkelketen Topshelf er een nieuwe megastore begon.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement