Friese gezichten op bussen Arriva

Arriva gaat in Friesland rijden met bussen die beplakt zijn met gezichten van bekende en minder bekende Friezen. Elke bus krijgt 250 portretten. De eerste bus in de nieuwe huisstijl is donderdagmiddag op een regenachtig Zaailand in Leeuwarden onthuld.

Tientallen geportretterden waren aanwezig bij de onthulling en maakten sefies met hun eigen portretten.

Op het plein werd ook een groot bussencontract ondertekend: Arriva bestelde voor 60 miljoen euro 228 bussen bij VDL Bus & Coach. De VDL-fabriek in Heerenveen krijgt er een flinke klus aan.

De bussen gaan rijden op Vlieland, Terschelling en Ameland, in Zuidoost-Friesland en in Limburg. De eilanden, Maastricht en Venlo krijgen elektrische bussen. De bussen in zuidoost gaan rijden op diesel.

In Limburg won Arriva afgelopen voorjaar de grootste vervoeropdracht in de geschiedenis van het bedrijf. Vijftien jaar lang zal Arriva er het bus- en treinvervoer verzorgen, goed voor een omzet van 2,6 miljard euro.

De provincie Fryslân lanceerde daarnaast een website waarop het aantal passagiers per lijn op een gemiddelde werkdag te zien is: fryslan.frl/reizigersaantallen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement