Franse topmannen tegen brexit

Een flink aantal topmannen van grote Franse bedrijven heeft in een gezamenlijke verklaring Groot-Brittannië opgeroepen in de Europese Unie te blijven. Dat deden ze minder dan 48 uur voordat de Britten in een referendum stemmen over het EU-lidmaatschap.

Een uittreden zal volgens de Fransen leiden tot een verlies van banen en investeringen, en toegang tot de Europese markt. In de open brief wijzen ze onder meer op jaren van onzekerheid met de voornaamste handelspartners. ,,Voor u, voor ons, voor ons allemaal, verlaat ons alsjeblieft niet'', aldus de bestuurders van onder meer Airbus, Axa, JCDecaux, Michelin, Danone en BNP Paribas.

Nederlandse topmannen hebben zich vooralsnog niet in een gezamenlijke verklaring uitgelaten tegen een brexit. Wel gaven enkele van hen aan geen voorstander te zijn, zoals de bazen van Unilever, Shell en Philips.

De brief volgde op een onlangs in Frankrijk gehouden onderzoek, waaruit zou blijken dat 63 procent van de Fransen vindt dat Groot-Brittannië in de Europese Unie moet blijven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement