Fors meer winst voor Goldman Sachs

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal de winst met zo'n driekwart zien oplopen. Het financiële concern hoefde minder geld te spenderen aan rechtszaken en verdiende flink meer aan de handel in obligaties.

Onder de streep hield Goldman Sachs iets meer dan 1,8 miljard dollar (1,6 miljard euro) over, tegen ruim 1 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2015. De baten liepen wel terug, van 9,1 miljard naar 7,9 miljard dollar. Met name de inkomsten uit vermogensbeheer en provisies op zakelijke transacties stonden onder druk.

,,Ondanks de onzekerheid die de brexit heeft gecreëerd, hebben wij solide resultaten behaald,'' zei topman Lloyd Blankfein in een toelichting op de cijfers. De gerapporteerde winst is hoger dan door Bloomberg gepolste analisten gemiddeld voorzagen, de baten zijn dat eveneens.

Een jaar eerder kampte Goldman Sachs juist met een stevige terugval van de handelsinkomsten. Daarnaast werd de winst destijds gedrukt door fikse voorzieningen die de bank trof voor juridische procedures over de verkoop van beleggingsproducten op basis van rommelhypotheken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement