Farmaceut MSD wil oude naam Organon in ere herstellen

Farmaceut MSD wil oude naam Organon in ere herstellen ANP

Het deel van het Amerikaanse farmacieconcern Merck, buiten Noord-Amerika bekend als MSD, dat op het punt staat te worden afgesplitst, krijgt de naam Organon. Daarmee wordt de oude naam weer in ere hersteld. Ook een deel van de Nederlandse activiteiten zal mogelijk verder gaan onder de 'nieuwe' naam, zo meldde het bedrijf. De bijna honderd jaar oude naam Organon verdween in 2007 na de overname door Schering-Plough.

Organon gaat zich louter richten op vrouwengezondheid. Later dit jaar wordt bekend wat de gevolgen voor de Nederlandse vestigingen zullen zijn. Het voorlopige plan is dat de vestiging in Oss onderdeel wordt van het nieuwe bedrijf.

Naar verwachting biedt Organon straks werk aan 10.000 tot 11.000 medewerkers. Van de 6000 medewerkers van MSD in Nederland gaan er mogelijk 1200 tot 1500 over naar de nieuwe onderneming. Het bedrijf moet de precieze invulling nog bepalen in samenspraak met de landelijke ondernemingsraad, de vakbonden en de raad van commissarissen. MSD heeft ook locaties in Haarlem, Boxmeer en De Bilt.

De naam Organon wordt pas in gebruik genomen als de splitsing gerealiseerd is in de verschillende landen. Naar verwachting is dat in de eerste helft van volgend jaar.

home
net-binnen
menu