Faillissement McGregor 'nu niet aan de orde'

Directie en bewindvoerder van McGregor Fashion Group en dochterbedrijf Adam Menswear zien voldoende mogelijkheden om het voortbestaan van de modebedrijven veilig te stellen. Een faillissement van de in surseance verkerende bedrijven ,,is daarom nu niet aan de orde''.

McGregor en Adam kregen afgelopen vrijdag uitstel van betaling. Meestal is dat een grote stap richting faillissement. De afgelopen drie dagen hebben de directie en de bewindvoerder de financiële en commerciële situatie evenwel nader bestudeerd. Daaruit is gebleken dat de uitgangspositie ,,bemoedigend'' is.

De komende dagen worden de strategische opties verder onderzocht. Daarbij zijn verscheidene partijen betrokken, zoals aandeelhouders, banken, toeleveranciers en vastgoedverhuurders. Ook een verkoop behoort nog steeds tot de mogelijkheden, zei een woordvoerder maandag. Uitgangspunt is zoveel mogelijk banen te behouden.

Adam is in problemen geraakt door de aanhoudende malaise in de winkelbranche, en dreigt moederbedrijf McGregor in zijn val mee te sleuren. De eigen winkels van McGregor en zustermerk Gaastra vallen overigens buiten de surseance. In totaal werken bij McGregor zo'n 1200 mensen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement