Europese beurzen doen stapje terug

De AEX-index in Amsterdam koerste woensdagmiddag onverminderd in het rood. Ook elders in Europa stonden de graadmeters op verlies. Op Beursplein 5 wist Corbion de aandacht op zich gericht na publicatie van zijn kwartaalresultaten.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent lager op 452,39 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 640,98 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent. Londen noteerde nagenoeg vlak.

Corbion koerste in de MidKap 2,3 procent in de min en werd daarmee niet beloond voor zijn kwartaalresultaten. De producent van voedingsingrediënten en chemicaliën heeft de omzet in het eerste halfjaar licht zien toenemen. Ook het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten lag hoger dan een jaar eerder.

Boskalis

In de AEX was Boskalis de sterkste stijger met een winst van 1,7 procent. Philips (plus 1,5 procent) behoorde ook tot de grootste winnaars na een adviesverhoging door UBS. Galapagos verloor 1,4 procent en sloot daarmee de rij onder de hoofdfondsen in Amsterdam.

Staalconcern ArcelorMittal verloor 1,3 procent op het Damrak. De Duitse branchegenoot Salzgitter kwam met cijfers. De winst en omzet van dat concern zijn gedaald in de eerste helft van dit jaar, maar Salzgitter gaf aan wel de eerste positieve effecten te zien van Europese maatregelen tegen het dumpen van goedkoop Chinees staal op de Europese markt. Salzgitter zakte in Frankfurt 5 procent.

E.ON

Energieconcern E.ON ging in Frankfurt 7 procent onderuit. E.ON schreef over de eerste jaarhelft dieprode cijfers vanwege grote afschrijvingen op zijn gas- en kolencentrales. Branchegenoot RWE leverde 3 procent in.

Het Britse beveiligingsbedrijf G4S sprong in Londen 14,6 procent omhoog, geholpen door sterke cijfers en het handhaven van het dividend.

Euro

In Zürich won Adecco 2,7 procent. Het grootste uitzendbedrijf ter wereld heeft in het tweede kwartaal meer winst en omzet geboekt. De Belgische verzekeraar Ageas ging 4 procent vooruit na een kwartaalpublicatie.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent naar 42,85 dollar, terwijl Brent 0,4 procent duurder werd bij 45,17 dollar per vat. De euro werd voor 1,1178 dollar verhandeld, tegen 1,1110 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement