Europese beurzen blijven dicht bij huis

De belangrijkste graadmeters op de Europese beurzen toonden maandagmiddag weinig beweging. De AEX in Amsterdam stond op een nieuwsluwe dag zonder bedrijfsresultaten of belangrijke macro-economische cijfers licht in de plus. Later deze week wordt aanzienlijk meer richtinggevend nieuws verwacht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na de opening van Wall Street 0,3 procent hoger op 455,31 punten. De MidKap steeg 0,1 procent naar 644,28 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,5 procent.

Detacheerder Brunel verloor 5 procent na een afwaardering door ING. Het bedrijf brengt vrijdag zijn kwartaalresultaten naar buiten, maar volgens de bank moet nog niet worden gerekend op een ommekeer een ommekeer in de voor Brunel belangrijke energiesector en neemt de prijsdruk vooralsnog toe.

Shell

Ook beursintermediair Flow Traders verloor een deel van zijn beurswaarde na een afwaardering. Kempen zette het advies op verkopen wegens aanhoudende lastige marktomstandigheden voor Flow Traders. Het aandeel leverde 2,7 procent in.

De AEX werd aangevoerd door Shell en Aalberts Industries, die respectievelijk 1,2 en 1,8 procent wonnen. Wolters Kluwer stond onderaan met een min van 1,1 procent.

H&M

In Londen verloor William Hill 3,5 procent. Het Britse gokbedrijf legde ook het verhoogde overnamebod van concurrenten 888 en Rank naast zich neer, omdat het te laag zou zijn.

In Stockholm viel Hennes & Mauritz (H&M) in positieve zin op met een plus van ruim 2 procent. De Zweedse kledingwinkelketen presenteerde verkoopcijfers over juli die beter waren dan analisten hadden gedacht.

Amerika

Beleggers hielden hun kruit verder droog voor later in de week, wanneer onder meer ABN AMRO, Delta Lloyd, Boskalis, BAM en Vopak de boeken openen. Ook wordt uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. Mogelijk kan daar woensdag iets uit worden opgemaakt over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder bij 45,30 dollar per vat. Brent steeg 1,7 procent naar 47,77 dollar per vat. De euro werd voor 1,1190 dollar verhandeld, tegen 1,1170 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement