Econoom waarschuwt: 'De recessie is in aantocht, bereid je voor!' (en kijk uit voor valse profeten)

Foto ANP

Er is een recessie in aantocht en dat betekent maar één ding, zegt de Leeuwarder econoom Erica Verdegaal. Breng je financiële huishouding snel op orde.

Wat doet een kampeerder als er storm op komst is? Die duwt zijn tentharingen nog wat steviger in de grond. Dan kun je wel tegen een stootje. Dat is precies wat mensen nu moeten doen, qua financiële huishouding. Dit najaar, wanneer de huizenprijzen beginnen te dalen en er ontslagen vallen, moet je dusdanig zijn toegerust dat je de crisis overleeft.

Econoom Erica Verdegaal, tevens columnist voor het Financieele Dagblad , schreef er samen met besparingsdeskundige Marieke Henselmans een boek over en ontwikkelde een test die je financiële risico’s meet.

In Crisis, wat te doen? Van rood naar groen! geven Verdegaal en Henselmans allerhande tips om de crisis financieel gezien het hoofd te bieden, hoe je er ook voor staat. Het allerbelangrijkste is: breng je situatie in kaart. Niet de kop in het zand steken. Verdegaal: ,,Durf het monster in de bek te kijken.’’

Kijk uit voor valse profeten die consumenten vage en risicovolle financiële producten proberen aan te smeren. Trap daar niet in, waarschuwt Verdegaal. ,,Dit is een tijd waarin profiteurs opstaan.’’

Lees ook [PREMIUM] De crisis is in aantocht, maar hou vol! We komen hier weer uit!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie