EasyJet opent 'zomerbasis' op Mallorca

Luchtvaartmaatschappij easyJet stationeert met ingang van volgend jaar tijdens het hoogseizoen drie vliegtuigen op Mallorca. De Britse prijsvechter denkt zo beter te kunnen inspelen op de sterkere vraag naar zonvakanties van het vroege voorjaar tot en met de nazomer.

EasyJet vliegt jaarlijks 1,7 miljoen zonaanbidders op en neer naar Mallorca. Daarmee behoort het tot de populairste bestemmingen die de prijsvechter aanbiedt. Het Spaanse eiland wordt vanaf 22 bases in Europa aangevlogen. Met ingang van mei behoort ook Amsterdam daartoe.

Door Mallorca zelf acht maanden op het jaar als uitvalsbasis te gebruiken, denkt easyJet nog meer Europese steden te kunnen aansluiten. Ook kleinere plaatsen waar de luchtvaartmaatschappij geen basis heeft komen dan in aanmerking.

120 nieuwe banen

De stap levert op Mallorca 120 nieuwe banen op voor piloten en cabinepersoneel. Ook biedt de zomerbasis mogelijkheden voor vliegend personeel dat graag acht maanden werk in het buitenland wil afwisselen met vier maanden vrijaf.

Mallorca is ook voor het Nederlandse Transavia een belangrijke zonbestemming. De prijsvechter van Air France-KLM vliegt erheen vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Groningen en sinds kort ook München.oneel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement