E-bikes van Accell vliegen winkels uit

Fietsenfabrikant Accell Group, producent van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar de verkoop van elektrische fietsen opnieuw sterk zien stijgen, ondanks de slechte weersomstandigheden in veel landen in die periode.

De omzet uit de verkoop van e-bikes steeg met 39 procent en inmiddels zijn elektrische fietsen goed voor 43 procent van de totale omzet van het bedrijf.

Met name in Duitsland deed Accell goede zaken met e-bikes, maar ook in Nederland ging de verkoop omhoog. Verder is er steeds meer vraag naar sportieve elektrische fietsen in landen als Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Accell is Europees marktleider op het gebied van e-bikes.

De omzet uit traditionele fietsen daalde met 15 procent, terwijl bij sportieve fietsen een stabiele omzet was te zien. In totaal nam de omzet in de eerste helft van dit jaar met 10 procent toe tot 629,7 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 7 procent steeg tot 34 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement