Duitsland blijft zorgenkindje voor Beter Bed

Beter Bed heeft de omzet in Nederland afgelopen kwartaal met ruim een vijfde zien toenemen. In Duitsland stonden de verkopen daarentegen opnieuw onder druk, meldde de Brabantse beddenverkoper vrijdag op grond van voorlopige cijfers.

Beter Bed behaalde in het tweede kwartaal een totale omzet van 89,8 miljoen euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. Wanneer alleen winkels worden meegeteld die er vorig jaar ook al waren, komt de groei uit op 2,5 procent.

In Duitsland wist Beter Bed voor het derde kwartaal op rij minder bedden en matrassen te slijten. Daarbij merkt het wel op dat de vergelijkbare periodes vorig jaar in dat land erg sterk waren. Ook in Zwitserland liep de omzet terug. Oostenrijk, Spanje en België lieten net als Nederland een stevige groei zien.

Opvijzelen

Beter Bed maakte geen nettoresultaat bekend, maar de brutowinst (ebitda) liep met ruim een zesde op naar 4,3 miljoen euro. Het bedrijf wist naar eigen zeggen de marges op te vijzelen dankzij betere inkoopvoorwaarden en door aanpassingen van het assortiment.

Wel liepen de operationele kosten met ruim 8 procent op. Dat komt onder meer doordat het aantal vestigingen toenam. Ook spendeerde Beter Bed eenmalig circa 1 miljoen euro in de ontwikkeling van nieuwe toekomstplannen. De definitieve halfjaarcijfers worden op 30 augustus gepubliceerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement