Driekwart minder loon voor topman Burberry

Topman Christopher Bailey van Burberry moet bloeden voor de tegenvallende resultaten van het Britse modehuis. Zijn totale beloning over het eind maart afgesloten boekjaar bleef steken op 1,9 miljoen pond (2,4 miljoen euro), waar hij een jaar eerder nog 7,5 miljoen pond bijeenharkte.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat Burberry maandag heeft gepubliceerd. Het bedrijf maakt moeilijke tijden door. Net als veel andere producenten van dure kleding en luxeartikelen heeft het veel last van de magere economische groei in opkomende markten als China.

De omzet viel afgelopen jaar met 8 procent terug, nog afgezien van wisselkoerseffecten. Ook de winst viel flink lager uit. Daardoor kan Bailey fluiten naar bonussen die gekoppeld waren aan de financiële prestaties van het bedrijf. Ook krijgt hij dit jaar geen loonsverhoging.

Zwakker

Financieel staat Burberry er een stuk zwakker voor dan toen Bailey in mei 2014 het roer overnam van zijn voorganger Angela Ahrendts, die naar Apple vertrok. Marktkenners vragen zich dan ook af of de topman, die ook creatief directeur is, wel de juiste persoon is om ook zakelijk leiding te geven aan het modehuis.

,,Wanneer het bedrijf niet goed genoeg presteert, heeft dat zijn weerslag op wat wij ons personeel betalen'', schrijft voorzitter John Peace van Burberry in het jaarverslag. Zelf liep hij ook zijn variabele beloning mis, net als financieel directeur Carol Fairweather.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement