Directeurswissel bij Dokkumer Vlaggen Centrale: tijd voor frisse wind

De Dokkumer Vlaggen Centrale maakte in 2015 vlaggen voor Sail Amsterdam. FOTO ARCHIEF/ ANP

Directeur Robert Jan Hageman (64) heeft in goed wederzijds overleg afscheid genomen van de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC).

Hageman heeft bijna achttien jaar leiding gegeven aan het Dokkumer bedrijf. Hij is opgevolgd door Marc de Jager (49) uit Dokkum, een aangetrouwd lid van de familie Demes, de eigenaar van de DVC.

Stroomversnelling

De overdracht stond al in de steigers maar kwam door de corona-crisis in een stroomversnelling. De Jager was werkzaam bij het Finse Nokia waar hij verantwoordelijk was voor de glasvezelactiviteiten. Vanwege de vliegbeperkingen zat hij echter noodgedwongen thuis.

Hageman, woonachtig in Haren, heeft zijn aandelenpakket in het bedrijf overgedaan aan de familie Demes. ,,Het is tijd voor een nieuwe generatie die met een frisse blik en nieuwe energie zaken gaat oppakken’’, zegt hij.

Corona-vlag

Een hoogtepunt in zijn carrière bij DVC noemt Hageman de corona-vlag. ,,We dachten er een paar duizend van te kunnen verkopen, maar de teller staat inmiddels op ongeveer 30.000. Daardoor hebben we al 37.500 euro hebben kunnen overmaken naar het Rode Kruis. Dat was echt fantastisch.’’ Een ander hoogtepunt is ,,uiteraard’’ de verkiezing van Friese Onderneming van het jaar in 2004.

Een dieptepunt vindt hij de reorganisatie in 2012 toen het Dokkumer bedrijf vanwege de crisis afscheid moest nemen van vijftien medewerkers. ,,Dat is iets wat je niet wil. Je wilt met hele team juist groeien en bloeien.’’

Alle zeilen bijzetten

De Jager zegt ontzettend veel zin te hebben in de nieuwe uitdaging. Uitweiden over de toekomst wil hij nog niet. ,,Het is eerst zaak om het bedrijf door de coronacrisis te loodsen. Normaliter zijn april, mei en juni onze beste maanden. Dan hoef ik niet te zeggen dat we nu alle zeilen moeten bijzetten.’’

DVC telt 92 medewerkers van wie 70 actief zijn in Dokkum. De resterende personeelsleden werken bij de vestigingen in Meerkerk (Holland Mast) en Amsterdam (DVC Sign).