Dijsselbloem tevreden met derivatenregeling

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is tevreden met de nieuwe compensatieregeling voor ondernemers die de dupe zijn geworden van ondeugdelijke rentederivaten. De regeling doet volgens de bewindsman recht aan de belangen van de ondernemers en is daarnaast ,,goed en efficiënt uitvoerbaar''.

Dijsselbloem zei dat met de uniforme schaderegeling een einde kan komen aan vaak langslepende derivatenproblemen bij kleine tot middelgrote bedrijven. ,,Zij kunnen samen met hun bank eindelijk een streep zetten onder dit onverkwikkelijke dossier'', aldus de minister.

Belangen- en claimorganisaties die het gros van de gedupeerden vertegenwoordigen, steunen de nieuwe regeling. Datzelfde geldt voor de meeste betrokken banken. Alleen Rabobank en Deutsche Bank hebben hun medewerking nog niet toegezegd. Dijsselbloem riep hen op dat zo snel mogelijk alsnog te doen.

Verheugd

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is ,,verheugd'' dat de commissie die de derivatenkwestie onder de loep heeft genomen, relatief snel met resultaten is gekomen. De toezichthouder spreekt van ,,een duidelijk en werkbaar herstelkader, dat recht doet aan de belangen van klanten''.

Net als Dijsselbloem roept de AFM Rabobank en Deutsche Bank op het voorbeeld te volgen van de banken die zich al achter de nieuwe schaderegeling hebben geschaard. De financiële waakhond noemt het van groot belang dat ook de klanten van deze banken door middel van het herstelkader worden gecompenseerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement