DA-personeel Sneek hekelt onzekerheid

,,We weten van niets. We hebben de hele dag in de winkel gestaan als een kip zonder kop.” Medewerkers van de DA in Sneek verkeren al dagen in onzekerheid.

Een medewerkster van de DA-winkel in Sneek, die anoniem wil blijven, is onthutst. ,,We vangen overal berichten op, maar onze eigen organisatie laat ons aan ons lot over. Bizar.” Pas tegen het einde van een lange werkdag was er dan eindelijk een telefoontje vanuit het hoofdkantoor in Zwolle. Met de mededeling dat nog veel onduidelijk is.

De vestiging in Sneek telt tien werknemers en neemt een bijzondere positie in tussen de 24 DA-winkels in Friesland. Het was de enige eigen winkel van DA en nu van de overnemende partij, Holland Pharma. De overige winkels zijn allemaal eigendom van franchisenemers.

Daar komt nog bij dat de Sneker winkel onderdak biedt aan Mooi Parfumerie, een DA-concept dat buiten het faillissement valt. De medewerkster is ontroerd door de vele reacties van klanten. ,,Zo lief allemaal. We kregen schouderklopjes en chocolaatjes.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement