Curator Perry Sport daagt banken voor rechter

De curator van Perry Sport en Aktiesport sleept vier banken van de failliete sportwinkelketens voor de rechter. De banken eisen de volledige opbrengst van de huidige verkopen in de winkels op, wat het voor de curator lastig maakt om de zaken open te houden terwijl hij werkt aan een doorstart.

Curator Toni van Hees spant daarom een kort geding aan, bevestigde een woordvoerder donderdag. Wanneer de zaak dient is nog niet duidelijk. Van Hees liet eerder aan de NOS weten dat de claim van de banken volgens hem te ver gaat. Onder meer Rabobank en ING zouden maximaal aanspraak kunnen maken op de inkoopwaarde van een deel van de voorraad. De banken zeiden tegen de omroep geen commentaar te geven, omdat het om een lopende zaak gaat.

Het stoort Van Hees ook dat de kredietverstrekkers vorige maand een dag voor uitbetaling van de salarissen de geldkraan dichtdraaiden en de rekeningen van moederbedrijf USG blokkeerden. Het personeel wacht hierdoor nog steeds op het loon over februari. Uitkeringsinstantie UWV zal de salarisbetaling weliswaar overnemen, maar dat proces duurt even.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement