Corona geeft ook schoenenzaak Woudstra in Leeuwarden het laatste zetje

Woudstra aan de Nieuwestad Noordzijde. FOTO LC

Schoenenzaak Woudstra op de Nieuwestad in Leeuwarden sluit in de loop van april. Eigenaar Willem Woudstra ziet geen perspectief meer.

Woudstra heeft het pand verkocht aan de buurman, vintage-zaak Hardwerk Fogeltje. Woudstra is in korte tijd de vierde schoenenzaak in de Leeuwarder binnenstad die sluit. Eerder stopten Tamaris (hoek Doelesteeg/Nieuwestad) en Ecco (Ruiterskwartier). Deze week vertrok sneakerwinkel Foot Locker (Wirdumerdijk).

Bijzondere schoenen

Willem Woudstra richtte de winkel 21 jaar geleden op. Hij probeerde met bijzondere schoenen te mikken op het wat hogere segment.

Met de opkomst van webwinkels nam de concurrentie toe, vertelt Woudstra. ,,We zijn in 2010 zelf ook online gaan verkopen, maar uiteindelijk kun je toch niet tegen die grote bedrijven op. Op de platforms draag je 20 procent commissie af. Dat tikt aan.’’

Verlangen naar buitenland

Gaandeweg begon hij ook weer te verlangen naar het internationale bestaan dat hij leidde toen hij nog productmanager voor een medicijnbedrijf in Culemborg was. ,,Corona gaf het laatste zetje. De lockdowns hebben gewoon te lang geduurd.’’

Momenteel houdt Woudstra finale uitverkoop. Al aardig wat planken zijn leeg.

Personeel alweer onderdak

Begin vorig jaar beëindigde hij de schoenenzaak in Sneek al. De schoenenzaak in Dokkum is van zijn broer: die blijft wel open.

,,Onze tien medewerkers in Sneek en Leeuwarden hebben gelukkig allemaal weer een baan gevonden.’’ Willem Woudstra zelf is nog zoekende naar nieuw werk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Coronavirus