Claimstichting eist herstel pensioen NDC

Een groep medewerkers en oud-medewerkers van NDC mediagroep spreekt het bedrijf aan op een verslechtering van zijn pensioen.

De groep, die zich heeft verenigd in de Stichting NDC-Pensioenbelangen, vreest dat zijn pensioen tientallen procenten lager zal uitvallen. De onderneming heeft het contract met verzekeraar Nationale Nederlanden niet overgenomen, toen NDC mediagroep in 2013 op eigen benen kwam te staan na de ontmanteling van het voormalige moederbedrijf NDC/VBK. De claimstichting streeft naar herstel van de oude rechten.

Contract met Nationale Nederlanden niet voortgezet

De oud-medewerkers zijn niet betrokken bij het besluit van NDC mediagroep, uitgeefster van Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en een reeks huis-aan-huisbladen, om het contract met Nationale Nederlanden niet voort te zetten. De pensioenverzekeraar wil de opgebouwde rechten niet meer indexeren. Door de inflatie raken de premiebetalers een deel van de opgebouwde waarde kwijt.

De stichting, waarvan het bestuur wordt gevormd door drie oud-medewerkers, heeft het mediabedrijf gevraagd om alle documentatie ter beschikking te stellen. ,,Daarna zien we verder’’, aldus woordvoerder Sybe van der Meulen. Hij stelt dat het de stichting er niet om te doen is om NDC mediagroep ,,beentje te lichten’’, hoewel het om grote bedragen gaat.

'Bereid om met stichting om tafel te gaan'

De directie van NDC mediagroep stelt dat vragen over het opgebouwde pensioen tot 2013 thuis horen bij Nationale Nederlanden. Ze vindt dat de overgang naar het Pensioenfonds Grafische Bedrijven goed is verlopen. ‘Het is vervelend dat deze groep oud-collega’s heeft ervaren dat de communicatie hierover in die periode niet goed is gegaan’, laat ze weten. De directie zegt in haar reactie ‘uiteraard bereid te zijn om met de stichting om tafel te gaan’.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement