China breidt invoertarieven voor VS uit

China gaat importheffingen invoeren voor in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten als de Verenigde Staten hun heffingen op Chinese producten uitbreiden. Dat heeft de regering in Peking vrijdag aangekondigd als reactie op eerdere dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens het Chinese ministerie van Handel zijn die importheffingen een rationele stap en is China wel gedwongen terug te slaan.

China gaat bij de nieuwe heffingen verschillende tarieven opleggen. Producten krijgen een invoerheffing van 25, 20, 10 of 5 procent.

De aankondiging komt na een reeks tweets van Trump. Die zei op een al eerder genoemde groep van 200 miljard dollar aan Chinese producten geen tarief van 10 procent, maar van 25 procent te willen heffen.

De VS en China liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch. Trump klaagt dat China meer producten in de VS verkoopt dan dat het Amerikaanse producten afneemt. Verder is Trump niet te spreken dat China zijn markt niet verder opengooit en beschuldigt hij China ervan dat het bedrijven dwingt technologieën te delen met Chinese partners.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement