Center Parcs sluit deuren tot begin april vanwege coronavirus

Center Parcs sluit deuren tot begin april vanwege coronavirus ANP

Vakantieparken van Center Parcs in Nederland zijn maandagmiddag dichtgegaan vanwege het coronavirus. Ze blijven tot en met 6 april gesloten. Ook in België, Frankrijk en Duitsland zijn bezoekers op zijn vroegst pas begin april weer welkom bij Center Parcs.

De Nederlandse gasten is verzocht de parken voor maandagmiddag te verlaten. De restaurants gingen al zondagavond dicht, conform het nieuwe overheidsbeleid om de corona-pandemie te beteugelen. De getroffen gasten krijgen een digitale voucher gemaild voor het boeken van een volgend verblijf. Daarop staat een tegoed gelijk aan de originele reserveringssom.

De parken in Duitsland gingen ook maandagmiddag dicht en openen weer op 3 april. Die in Frankrijk gingen zondag op slot en verwelkomen bezoekers weer vanaf 16 april. De Belgische vestigingen van Center Parcs sloten afgelopen vrijdag en openen weer vanaf 5 april.

Roompot

Andere vakantieparken zoals Roompot en Landal hebben hun restaurants, sauna's en zwemparadijzen gesloten maar blijven grotendeels open. Roompot blijft op alle parken gasten verwelkomen. Bij Landal gaan slechts drie van de ruim vijftig parken in Nederland dicht. Pretparken zoals de Efteling en Toverland en dierenparken als Wildlands Emmen Burgers Zoo zijn al wel gesloten.

Vakbond FNV maakt zich zorgen om werknemers in de verblijfsrecreatie. Voor veel personeel wordt waarschijnlijk werktijdverkorting aangevraagd. Dan krijgen medewerkers recht op een speciale WW-uitkering. De vakbond waarschuwt werkgevers dat deze uitkering geen gevolgen mag hebben voor de gewone WW-uitkering bij ontslag.

home
net-binnen
menu